گواهینامه CE

گواهینامه CE

نشان CE مخفف عبارت انگلیسی Conformity European به معنای انطباق سازی با قواعد اروپا است.وجود نشان CE بر روی یک محصول به این معناست که این محصول از نظر ایمنی مورد تایید می باشد و هیچ گونه خطری از نظر ایمنی برای کاربران ندارد.

گواهینامه CE زاییده اتحادیه اروپا جهت کنترل هر چه بهتر بر روی محصولاتی بود که در اروپا تولید می شد و یا وارد کشورهای عضو اتحادیه اروپا می شد. لذا هر شخصی که قصد تولید و یا ورود به بازارهای اتحادیه اروپا را داشت بایستی الزامات CE را رعایت می کرد. این الزامات مربوط به هر محصول متفاوت است. در واقع هر محصول دارای استانداردها و دایرکتیوهای خاص خود است که بایستی از سوی تولید کننده این محصول رعایت می شد. (دایرکتیو ها در واقع حداقل پیش نیازها و به نوعی دستورالعمل های اخذ گواهینامه CE هستند که بر اساس حوزه های کاربردی مختلف دسته بندی شده اند. ) از آنجاییکه این محدودیت در مرزهای کشورهای عضو اتحادیه اروپا اعمال شد و برای ورود آزادانه در بازار اتحادیه اروپا (EU) و منطقه آزاد تجاری (EFTA) به طور قانونی نیاز به داشتن گواهینامه CE بود ، لذا تولید کنندگان به سمت اخذ گواهینامه CE ( نشان CE ) روی آوردند.

نشان CE و گواهی نامه CE آنقدر در اروپا و خارج از اروپا مورد استقبال قرار گرفت که تا به امروز این نشان تبدیل شده به یک ابزار تبلیغاتی برای تولید کنندگان. در بعضی مواقع مشاهده می شود که تولید کنندگانی بدون اطلاع از ماهیت اصلی نشان CE و مدرک CE اقدام به درج سر خود لوگوی CE بر روی محصولات خود می کنند. خب البته کسی هم نیست که جلوی آنها را بگیرد چون در هر کشوری کسی بانی این کار نیست و فقط و فقط یا از طریق مشتریان آن محصول می تواند مورد بازخواست قرار بگیرد یا مگر اینکه بخواهد این محصول را به اتحادیه اروپا صادر کند که این موضوع هم معمولاً اتفاق نمی افتد.

لازم به ذکر است که داشتن گواهینامه CE برای همه محصولات مانند محصولات غذایی و ... موضوعیتی ندارد و فقط برای برخی از محصولات ، ازقبيل ماشين آلات ، تجهيزات الکترونیکی ، تجهيزات پزشکي ، مصالح ساختمانی و ... کاربرد دارد و فقط این محصولات نیازمند داشتن نشان CE جهت مصرف دربازار اروپا می باشند.

برای گرفتن نشان CE توصیه می گردد که تولید کنندگان ابتدا نسبت به گرفتن گواهینامه استاندارد سیستم مدیریت کیفیت ISO9001 اقدام کنند. البته این موضوع به این معنی نیست که الزاماً داشتن گواهینامه ISO9001 پیش نیاز گرفتن گواهینامه CE می باشد. بلکه مبین این است که داشتن گواهینامه و سیستم مدیریت کیفیت ، راه را برای پیشبرد پروژه اخذ گواهینامه CE هموار می کند. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد گواهینامه ISO9001 اینجا را کلیک کنید.

از مزایای داشتن گواهینامه CE می توان به موارد زیر اشاره کرد :

1- امکان صادرات به کشورهای اروپایی و سایر کشورهای مشمول این استاندارد

2- سهولت در واردات به کشور عزیزمان ایران

3- ایجاد اطمینان در مصرف کننده و بازار خرده فروشی

4- رعایت حقوق مصرف کننده

5- مزیت رقابتی و تبلیغاتی

6- نظر مثبت نهادهای قانونی

7- شرکت در مناقصات بزرگ دولتی از جمله ( نفت،گاز،پتروشیمی )

در حال حاضر به دو روش اصولی و چندین روش غیر اصولی گواهینامه CE توسط اشخاص حقوقی و غیر حقوقی صادر می گردد. به مراجعی که حق صدور گواهی نامه CE را دارند NB گفته می شود. NB مخفف عبارت NOTIFIED BODY است . نظر به تنوع صادر کنندگان این گواهینامه و همچنین نداشتن آگاهی های لازم متقاضیان از مسائل فنی و حقوقی گواهی نامه CE و از آن بدتر وجود افراد سودجو بسیار زیاد در این عرصه و صدور گواهینامه نا معتبر از طریق روش های غیر اصولی لازم است که متقاضیان ابتدا نسبت به موضوع گواهینامه CE و دو نوع آن که شامل گواهینامه اظهارنامه CE و گواهینامه اورجینال CE است علم و احاطه داشته و سپس در این راستا گام بر دارند.

مرکز مشاوره و اطلاع رسانی سیستم کاران با کادری متخصص و مجرب بهترین راهنمای شما در زمینه مشاوره و اخذ گواهینامه CE متناسب با نوع زمینه فعالیت ، نیاز واقعی و بودجه تعریف شده خودتان می باشد.

با ما در ارتباط باشید . . .


گواهی نامه ایزو جهت صادرات