راهنمای دریافت گواهینامه ISO
دریافت گواهینامه ایزو و نحوه دریافت گواهی نامه ایزو سوال غالب شرکتها و سازمانهای متقاضی اخذ ایزو هست. در ابتدا متقاضیان اخذ ایزو بایستی به این درک برسند که گواهینامه ایزو چیست؟ سپس به مقوله دریافت گواهی ایزو بپردازند. پس در ابتدای مقدمه سازمانهای متقاضی و متقاضیان اخذ و دریافت گواهی نامه ایزو بایستی درباره ایزو و گواهینامه ایزو اطلاعاتی به دست بیاورند.
ایزو چیست؟
ایزو مجموعه ای از الزامات و استانداردهای مورد نیاز شرکتها و سازمانهاست و مقر سازمان ایزو درون ژنو سوئیس واقع گردیده است. تمامی استانداردها درون این سازمان تهیه شده و تدوین گشته و منتشر می شوند. ایزوها انواع مختلف و متعددی دارند که تنوع بسیار بالایی دارند و شامل دونوع کلی استاندارد ایزو عمومی و استاندارد ایزو تخصصی می شوند. تنوع استانداردهای ایزو تخصصی به دلیل تخصصی بودنشان بسیار بیشتر هست زیرا به ازای هر حوزه تخصصی استاندارد و یا حتی استانداردهایی خاص از سوی سازمان ایزو تدوین شده است. استانداردهای عمومی نیز که تمامی حوزه های تخصصی را شامل می شود که مهمترین و عمومی ترین و پرکاربردی ترینشان که جهت تمامی مشاغل بسیار بهره وری بالایی دارد می توان به این موارد اشاره کرد: ایزو9001 سیستم مدیریت کیفیت ، ایزو14001 سیستم مدیریت زیست محیطی و ایزو45001 سیستم مدیریت ایمنی و بهداشت حرفه ای .
گواهینامه ایزو چیست؟
گواهینامه ایزو همان سری الزامات و استانداردهای تدوین شده می باشد که در قالب گواهی نامه به شرکتها اعطا می شود و شرکتها جهت اهداف مختلفی به دنبال اخذ گواهینامه ایزو می روند و اما چیزی که بسیار مهم هست بایستی با آگاهی کامل به دنبال این امر مهم بروند، زیرا که این روزها بسیاری از دلالان و کلاهبرداران هستند که میایند و گواهی نامه هایی ارائه می دهند که در عین غیر معتبر بودن مدعی هستند دارای بالاترین اعتبار هست و حتی رقبای همکار که ممکنست گواهی نامه های صادره شان دارای اعتباری خیلی بالاتر از آنها باشد را نامعتبر بخوانند. به هر صورت حالا بایستی به این امر بپردازیم که
روند دریافت گواهی نامه ایزو چگونه است؟
چطور بایستی گواهی نامه ایزو گرفت؟
چگونه می توانم گواهی نامه ایزو بگیرم؟
مراحل اخذ ایزو چیست؟
برای گرفتن ایزو چه مراحلی را باید طی کنم؟
شرایط و ضوابط اخذ ایزو چیست؟
روند اخذ گواهی ایزو
مراحل دریافت گواهی نامه ایزو
و هزاران سوال دیگر که متقاضیان جهت اخذ گواهینامه ایزو با آن روبرو می شوند. که در ذیل به تفسیر آن می پردازیم.
دریافت گواهینامه ایزو
دریافت گواهی نامه ایزو دغدغه شرکتهایی هست که می خواهند ایزو بگیرند و به دنبال اخذ ایزو با یکسری سوالات مواجه می شوند و از همه مهمتر اینکه چگونه گواهی نامه ایزو بگیرند؟ جهت دریافت گواهی نامه ایزو مراحل ذیل را باید طی کنند و به این مراحل آگاه باشند:
1 – تعیین هدف از اخذ گواهی ایزو
2 – شناخت و تعیین مرجع معتبر صادر کننده ایزو
3 – مستند سازی و پیاده سازی ایزو
4- ممیزی داخلی و ممیزی خارجی و سپس ممیزی نهایی
5 – ثبت و صدور گواهینامه ایزو
تعیین هدف از اخذ گواهی ایزو
اهداف شرکتها و سازمانها از اخذ گواهی نامه ایزو متفاوت هست و شرکتها و سازمانها جهت دریافت گواهی نامه ایزو اهداف متفاوتی دارند که چنانچه بخواهیم به طور کلی این اهداف را دسته بندی کنیم می توانیم چنین تعریف کنیم:
1- اخذ گواهی نامه ایزو جهت شرکت در مناقصات
2- دریافت گواهی ایزو جهت مطرح شدن در بازارهای جهانی
3- رقابت با رقبای همکار خود
4- گرفتن گواهینامه ایزو جهت تبلیغات و برند سازی
5- پیاده سازی واقعی استانداردها
6- اخذ ایزو جهت صادرات
7- دریافت گواهی نامه ایزو بنابر اهداف سری و مخفیانه سازمانها که تنها خودشان می دانند
انتخاب مرجع معتبر ثبت و صدور گواهینامه ایزو
بعد از اینکه اهداف شرکتها از اخذ گواهی نامه ایزو تعیین شد وقت آن هست که شرکتها باتوجه به هدف و شرایط سازمان خود جهت انتخاب یک مرجع معتبر اقدام کنند و این بخش و مرحله از مراحل اخذ گواهی نامه ایزو بسیار مهم هست به دلیل کلاهبرداران و دلالانی که سعی دارند گواهی نامه ای ارائه کنند که فاقد هر گونه اعتباری هست و تنها یک برگه فاقد اعتبار هست و در حد یک برگه پرینتی هست و با ظواهری موجه ارائه می گردند غافل از اینکه نامعتبر هستند و تنها ظاهری گول زنک دارند و اسم برندهایی ساختگی و به ظاهر موجه و در اصل بدون اعتبار. مرکز مشاوره سیستم کاران به عنوان مرکزی عام المنفعه با حضور مشاورین خبره، ضمن دادن آموزش جهت نحوه استعلام و اعتبار سنجی مرجع صادر کننده ایزو انتخابی متقاضیان محترم و همچنین معرفی مراجع معتبر ثبت و صدور ایزو ، گواهی نامه ایزو دارای بالای اعتبار با کمترین هزینه و زمان ممکنه را در اختیار متقاضیان قرار می دهد. پس بدون نگرانی شناخت مراجع معتبر و گواهی ایزو معتبر خود را به ما بسپارید.
مستند سازی و پیاده سازی ایزو
پیاده سازی الزامات تعریف شده درون هر یک از استانداردهای تعریف شده متناسب نیاز سازمان بسیار مهم هست و حتی مدیران آگاه یک مجموعه تنها هدفشان پیاده سازی یک سیستم مدیریتی در سازمانشان هست. پیاده سازی استانداردهای ایزو مزایای بسیاری برای سازمانها در جهت تمامی فرآیندها و خدمات و محصولاتشان دارد و همه ی استانداردها باعث ایجاد یک نظم سیستماتیک در سازمان می گردد که موجب پیشرفت و بهره وری می گردد و راندمان کاری سازمان قطعا چندین برابر خواهد شد.
ممیزی داخلی و ممیزی خارجی و ممیزی نهایی
بعد از اینکه پیاده سازی انجام گرفت نوبت به رفع عدم انطباقها در سازمان می رسد که ممیز به سازمانها فرستاده می شود و شخص ممیز عدم انطباقها را تعیین می کند و سازمان بایستی این عدم انطباقها را رفع کند و در نهایت در ممیزی نهایی از سوی شخص ممیز تایید گردد و ممیز اجازه صدور ایزو را می دهد.
ثبت و صدور گواهی نامه ایزو
بعد از طی تمامی مراحل ذکر شده نوبت به صدور گواهی ایزو می رسد. بایستی دقت کرد که گواهی ایزو صادره قابلیت استعلام داشته باشد آن هم از طریق نهاد بین المللی IAF . سازمان جهانی ایزو تنها نهاد IAF را معتبر می داند پس گواهی نامه ای معتبر هست که از طریق سایت IAF قابلیت رجیستری داشته باشد. تمامی کشورها درون IAF نمایندگانی دارند که به آنها AB گفته می شود و این AB ها از طریق IAF مجوز صدور گواهی ایزو را به CB می دهند. البته هستند مراجع غیر IAF کار راه اندازی که تحت نظر IAF نیستند و اما جهت بسیاری اهداف کار راه انداز هستند و همه هم دارای اعتباری یکسانند اما چیزی که مشخصا بایستی گفت این هست که این گواهینامه های صادره اصطلاحا غیر IAF به هیچ وجه اعتبارشان به گواهی نامه های ایزو IAF نمی رسد.
مرکز سیستم کاران به عنوان مرکزی عام المنفعه با خدمات مشاوره رایگان آماده پاسخگویی به سوالات متقاضیان اخذ گواهی نامه ایزو می باشد و ضمن آموزش استعلام و آگاهی متقاضیان از کلیه ی مراجع معتبر صادر کننده ایزو ،گواهی نامه های ایزو با بالاترین اعتبار را به تمامی متقاضیان با کمترین هزینه و زمان ممکنه ارائه می کنند.
دیدگاهها